Türk Hekim Dünyaya Kendi Tekniğini Öğretiyor

Amerikan Estetik Medikal Akademisi tarafından kabul edilen ilk Türk doktor olan Medikal Estetik Hekim Dr. Alp Mamak, 10 yıl süren araştırmalar sonucunda kendi geliştirdiği ve adını taşıyan ALP-Aesthetic Lateral Projection (Estetik Yanal Yükseltme) tekniğiyle, dünyanın farklı ülkelerindeki meslektaşlarını eğitiyor.

SAĞLIK Hit: 1487 / Yorum: 0 / 5 Haziran 2018 15:21
Türk Hekim Dünyaya Kendi Tekniğini Öğretiyor
-A +A

Medikal estetik alanında genç yaşta yakaladığı başarı grafiğini 2009 yılında Türkiye, 2013’ten beri ise dünya çapında verdiği tıbbi eğitimlerle yukarılara taşıyan Dr. Alp Mamak, kendi geliştirdiği patentli ALP-Aesthetic Lateral Projection (Estetik Yanal Yükseltme) tekniği ile meslektaşlarının mesleki gelişimine katkıda bulunuyor. Sekiz yıl önce, Amerikan Estetik Medikal Akademisi tarafından kabul edilen ve burada eğitimler alan ilk Türk doktor olma ayrıcalığını sahip Medikal Estetik Hekim Dr. Alp Mamak, botoks ve dolgu benzeri uygulamaların 2013’ten beri uluslararası platformlarda eğitmenliğini yapıyor. Estetik enjeksiyon eğitimi alanında, pek çok uluslar arası platformda ise Türkiye’yi temsil eden, çoğunlukla tek doktor olma özelliğini taşıyor.

Ayda iki kez dünyada ve Türkiye’deki estetik hekimleri eğitiyor

Kişisel ileri teknikler geliştirerek medikal estetiğin evriminde aktif olarak rol oynayan Dr. Alp Mamak, İtalya, İspanya, Fransa, Hollanda, Çek Cumhuriyeti, Letonya, Rusya, Vietnam, Azerbaycan, Ukrayna, Macaristan, Avusturya ve Türkiye’nin da içinde olduğu 12 ülke ve tam 22 şehirdeki kongre, çalıştay ve workshop’larda, estetik hekimlerine verdiği eğitimler için ayda en az iki gününü ayırdı ve hala ayırıyor. Bu sene bitmeden daha önce gitmediği; Sibirya-Novosibirsk şehri ve Romanya-Bükreş şehri de kabul ettiği eğitim planları arasında yer alıyor. Mevcut ziyaret edip eğitim verdiği ülkelere de senede birden fazla davet aldığı yerler de mevcut.
Medikal estetik alanına adını yazdırdı: ALP…

Kariyerinin önemli bir bölümünü eğitmenlik ve tıbbi araştırmalara odaklayan Medikal Estetik Hekim Dr. Alp Mamak, 10 yıllık çalışmalarının meyvesi olan ve kendi adıyla tıp tarihine yazdırdığı “ALP-Aesthetic Lateral Projection (Estetik Yanal Yükseltme)’’ tekniğini, farklı platformlarda tüm doktorlara anlatıyor. ALP Tekniği, sadece yüzün ortasına değil, diğer bölgelerine de müdahale ederek, dolgu ve benzeri iğneli uygulamalarla kümülatif birikmesinin önüne geçiyor, yüzü arkadan çekerek daha lift bir ifade yaratıyor, böylece çehreyi tamamen eskisine benzeyen, doğal ve genç haline döndürüyor. Prensibi doldurmaktan ziyade lift etmeye ve eskiye döndürmeye dayanan ALP-Aesthetic Lateral Projection Tekniğini, Medikal Estetik Hekim Dr. Alp Mamak şöyle detaylandırıyor: “İnsan yüzünde alpha, lambda ve phi (ALP) gibi özel enjeksiyon bölgeleri oluşturdum. Özel bir sıra ve derinlik planı ile diğer uygulamalara fark yaratıyor. ALP enjeksiyon tekniğiyle bu noktalara önce derin sonra daha yüzeye doğru uygulamalar yapıyoruz. Alpha enjeksiyon bölgeleri ile yüzün daha oval olmasını sağlıyoruz ve terapinin yönlendiren ve şekillendiren bölgeleri oluyor bu nedenle Alpha harfi seçildi, bu bölgeler sayesinde yüzün dışsal gençlik üçgenini oluşturuyoruz. Phi enjeksiyon bölgeleri pi sayısına da atıfta bulunarak altın oranı sağlayan bölgeler tamamlanıyor ve içsel gençlik üçgenini oluşturmaya yardımcı oluyorlar. Lambda harfi antik Yunan’da terazi ve dengeyi ifade eder, güçler arasındaki dengeyi simgeler. Lambda enjeksiyon bölgeleri ise içsel ve dışsal gençlik üçgeni arasındaki dengeyi ve gölgeli alanın oluşturulmasını sağlar. Alpha Lambda ve Phi harfleri birleştirildiğinde ise yine ALP’e ulaşılır. Diğer enjeksiyon yöntemleri mevcut boşlukları doldurur, oysa genel itibariyle yaşlanma sürecinde yüzde oluşan sarkmalara boşluklar sebep olur. Yaşlandıkça arka bölgede elmacık kemiği ya da çene kemiğinin uç noktasının yer aldığı bölgedeki boşalmadan mütevellit sarkmalar olur ve o sarkmaya bağlı çukurlar meydana gelir. Bu çukurları doldurmak ise mevcut durumu eskiye çevirmez, hatta çok daha şiş, suni ve yapay bir görüntü oluşturur.”

Enjeksiyonla doldurmaktan öte yükseltmek esas…

“Eski görüntüyü oluşturabilmek için kişinin gençken yüzündeki en yüksek bölge neresi ise tekrar oranın yükseltilmesi gerekir” diyen Medikal Estetik Hekim Dr. Alp Mamak, sözlerine şöyle devam ediyor: “Hastalar da biz doktorlara, nasıl bir yüze sahip olmak istediklerini tarif ederken, elleriyle suratlarını yukarı doğru gerdirirler. Genelde benim ALP tekniğiyle primer enjeksiyon yaptığım bölgeleri tarif ederler ki onlar diğer medikal estetik uygulamalarında özel sıralamalarla enjeksiyon yapılan bölgeler değildir çünkü yüzün görünen yerlerinin daha dışındadırlar.

ALP-Aesthetic Lateral Projection Tekniği yüz şeklini eski formuna daha benzer şekilde kavuşturur ve yüzü eskisinden şiş değil tam tersi, daha zayıf ve ince, gençliğimizdeki formata yakın bir hale dönüştürür.”

Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Hava Durumu
Hava Durumu
Yükleniyor...