Diş Beyazlatma

dis-beyazlatma.jpg

Leke çıkarma ile aynı şey midir?
Hayır, diş taşı temizliği ile beraber yapılan leke çıkarma işlemi sadece dişin dış yüzeyini temizlerken, beyazlatma işlemi dişin içine işlemiş renklenmeleri ortadan kaldırmaktadır.

Diş beyazlatma tedavisi zararlı mıdır?
Diş beyazlatma tedavisi sırasında kullanılan maddeler dişin yapısını değiştirmemektedirler. Bu nedenle beyaztla tedavisinin dişlere herhangi bir zararı yoktur.

Diş beyazlatma tedavisinin sonuçları kalıcı mıdır?
Tedavi ile beyazlatılmış bir dişin normal bir dişten farkı yoktur. Sigara, çay ve kahve gibi renklendirici maddelerin yoğun tüketimi normal dişte olduğu gibi beyazlatılmış dişte de zamanla renklenmeye neden olur. Beyazlatma tedavisi sonrası kalıcılık renklendirici bu maddelerin tüketim miktarına bağlıdır.

Diş beyazlatma tedavisi nasıl uygulanır?
Diş beyazlatma tedavisi iki yöntem ile uygulanır. “Ev Tipi” olarak adlandırılan yöntemde hastaya özel hazırlanan gece plağının içine beyazlatıcı jelin uygulanması ve uyurken plağın takılması ile ortalama 2-3 hafta içinde beyazlatma sağlanmaktadır. “Ofis Tipi” diş beyazlatma yönteminde ise klinik ortamında diş hekimi tarafından dişe uygulanan jelin üstüne tutulan özel plazma ışık sayesinde dişin içine işlemiş en derin lekeler bile çıkartılmaktadır. Bu işlem klinik ortamında yaklaşık 1-1,5 saat kadar sürmektedir.

scroll to top