Renkli Kanepe ile Dekorasyon

renkli-kanepe-ile-dekorasyon.jpg

Sade ve açık renkli bir kanepe her salonda şık durur. Peki, birbirinden çekici ve görenleri hayran bırakan, renkli kanepeler evlerimiz için değil mi? Onları nasıl değerlendireceğiz? İşte bazı ipuçları.

Klasik bir kırmızı kanepeyle işiniz çok da zor olmayacaktır. Perdelere biraz kırmızı katıp duvarı da açık, pastel bir tonda boyadıktan sonra işleri elinize yüzünüze bulaştırmanız mümkün değil. Eğer kırmızı bir kanepe alacaksanız, cesur olun ve parlak bir renk seçin. Perde ve aksesuarlarınızdaki kırmızının kanepenizle aynı tonda olmasına dikkat edin.

Kırmızı kanepe için söylediklerimiz pekala diğer renkler için de geçerli. Ama limon sarısı gibi oldukça parlak bir renkte kanepe seçtiyseniz bu kez duvarlarınızın gri olmasını tercih edebilirsiniz. Kanepenin rengi koyu bir duvarda öne çıkar ve böyle dikkat çekici bir kanepe de hakkını vermiş olur.

Parlak bir renkte kanepe seçip sonra da bu rengi bastırmaya çalışmak olumsuz bir etki yaratabilir. Rengi öne çıkarmak daha uygun olur. Ama bunu yaparken duvarlarınızı fazla zorlamayın ve açık renk duvar seçeneğinizi kullanın. Renklerle oynamak için aksesuarları kullanın. Parlak renkte bir kanepeyle başka parlak renkte bir duvar boyası kullanırsanız, çok fazla renk evde boğucu bir etki yaratabilir.

Turuncu bir kanepede işin sırrı, doğru turuncuyu bulmaktadır. Sönük kalmayacak, pas rengini anımsatmayan, canlı bir turuncunun modern bir tasarımla birleştiğini görürseniz, kaçırmayın. Parlak bir turuncu tek başına yeterince iddialıdır. Odaya çok fazla turuncu aksesuar koymayın. Bunun yerine gri, siyah, beyaz, bej gibi nötr tonlara ağırlık verin.

Bembeyaz duvarlar, açık renk bir zemin ve bu görüntüyü tamamlayan yeşil bir kanepe modern ve taze bir hava estirmenizi sağlayabilir. Yeşil öyle bir renk ki, beyaz bir fonda da, kahverengiler arasında da şıklığını koruyacaktır.

Lacivert kanepenin okyanusları çağrıştıran rengi, salona kesinlikle derinlik katacaktır. Beyaz ve sarı ile yan yana getirirken hiç çekinmeyin.

Rengi kadar, kanepenin tasarımı da önemlidir. Mor bir kanepenin modern çizgileri, odada feminen havanın ağır basmamasını sağlar ve denge getirir.

Dikkatinizi çekmek istediğim bir diğer nokta, bu tip iddialı renkteki kanepelerin, salonda tek olmalarının daha iyi sonuç verdiğidir. Renk yoğunluğu fazla olmaz, oda için bir odak noktası oluşturur, tek olduğunda mobilyanız daha özel görünür ve etrafında odayı şekillendirmek kolaylaşır.

scroll to top