Diyete Başlıyorum

diyete-basliyorum.jpg

Nelere dikkat edilmeli çok azmı yemek yemeliyim yoksa sadece sebze ve meyvelerlemi karnımı doyurmaya çalışmalıyım şeklinde değişik düşünceler aklınaza gelmeye başladığında, yapılan en büyük yanlışlar sağlıksız beslenme planlarından medet umarak hatalı uygulamalar yapmaktır. Diyete başlarken neler yapılmamlı hareket tarzı nasıl olmalı bunları en başından alarak diyet süresince nasıl davranılması gerektiği konusunda bilgilerimizi tazeleyelim. Daha önceki yazılarımızda çeşitli önerilerde bulunmanın yanı sıra bu makalemizi daha geniş olarak hazırladık. Belirli bir diyete başlamadan önce beslenme uzmanları veya aile hekiminiz aracılığıyla neler yapılması gerektiği konusuda görüşmeler yapmanız daha hızlı ve kesin sonuçlar alacak uygulamalar için önünüzü açacaktır.

Diyetisyene yönlendirmenin yanı sıra bazı durumlarda ilgili uzman hekimlerede yönlendirme söz konusu olabilir. Daha sonraki aşamada beslenme uzmanı sizin için hazırlayacağı rejim ile kilo verme aşamasına geçmenize yardımcı olacaktır. Bu aşamadan sonru bir çok diyet yapan kişinin aklına gelen ilk sorulardan bir tanesi, diyete başladıktan kaç gün sonra kilo verilir, olacaktır. saborlı olmak uzmanların kontrolünde verilen beslenme proğramını aksatmadan uygulamak gerekir kilo verme direci gibi istenmeyen durumlar söz konusu olduğunda gereken müdahale yine uzmanlarca yapılmalı ve en sağlıklı şekilde rejime devam edilmelidir. Diyete başlayamıyorum, diyenlerin öncelikle beslenme alışkanlıklar damak tadı gibi durumlardan kaynaklanan nedenlerden problem oluyorsa yine uzmanlar bu işi çözecektir.

Diyete Başlarken

Her işe başlarken olduğu gibi belirli bir beslenme planı uygulamaya konulma aşamasından önce yani diyete başlarken, kesinlikle uygulanacak proğramın kendinize ait kişisel beslenme proğramınızın olması gerekmektedir. Başkalarına yönelik hazırlanan planlar kilo vermek yerine daha fazla kilo alma dahil çeşitli sağlık sorunlarının oluşmasına neden olabilir. Diyete başlıyorum derken bütün bu uyarıları dikkate alarak, yola çıkılmalı diyete başlarken proğramın sonunun gelmeyeceği durumlara düşmemek gerekir. Sağlık konusunda en doğru kararı doktorlara bırakmak gerekir.

Diyete Başlamadan Önce

Hazırlanan proğram elinizde olsun veya henüz bu şekilde bir karar almadan yani diyete başlamadan önce, kesinlikle kararlı olunmalı çünkü eskisi gibi kontrolsüzce beslenmek gibi yanlış alışkanlıkları bırakmalı egzersiz planları ile birlikte size özel olarak sunulan rejim planını harfiyyen uygulamadığınız sürece kilo veremeyeceğinizi asla unutmamalısınız. Kilo vermek zaman alacaktır ancak sabırla beklemek gerekir. Diyete başlamadan önce mutla doktora müracat ediniz. Kilonuz hakkında gerekli önerileri ve yönlendirmeleri onlar sizlere en uygun şekilde yapacaktır.

Diyete Başladıktan kaç gün sonra kilo verilir

Hazırlanan plan ile kişinin ne kadar zamanda nasıl kilo vereceği genellikle tahmin edilir bu durumda diyete başladıktan kaç gün sonra kilo verilir  sorunu kendi bünyeniz ve uygulayacağınız. diyete göre değişecektir. Bunların yanı sıra destekleyici olarak egzersizler ve daha hareketli bir yaşama geçme çalışmaları öngörülen sürede yeterli kilo kaybını sağlayacaktır. Proğramınızı hazırlayan diyetisyen uygun kilo verme düzeninide birlikte ayarlayacaktır. İdeak kilo verme normal kişiler için ayda dört kilo olarak ön görülüyor. Obezite durumlarında daha farklı tedavi metotları uygulanmaktadır.

Diyete Başlayamıyorum

Ne yapsam olmuyor bir türlü diyete başlayamıyorum, kilo almaya hızlı şekilde devam ediyorum. Kilo sorununuz sadece diyet yapmakla çözülecek şekilde ise endişelenmeyi gerektirecek bir durum yok.  Fakat metabolizme yavaşlığı ve troid sorunu gibi bazı sağlık sorunları diyete başlamak istiyorum probleminden önce çözülmesi gereken sorunlardır. Yaşam tarzıda beslenme alışkanlığıyla birlikte daha hareketli bir şekle getirildiğinde kilo sorunu ilerleyen dönemde tetrar nüks etmeyecektir.

Diyete Başlamadan önce hangi tahliller yapılmalı

Kilo sorununun temelindeki nedeni tespit etmek amacıyla diyete başlamadan önce hangi tahliller yapılmalı konusunda ilk olarak hormonal sorunların olup olmadığını tespit edecek tahliller uygulanır daha sonra uzmanların uygun göreceği tetkikler uygulanarak kişisel diyet hazırlanır. Bu durumda anlaşılıyor ki uygun diyeti diyetisyenler seçmeli bizler uygulamalıyız. Tahliler yapmak veya yapılmasını sağlamak uzmanların işidir. Doğru karar ve uygulama için onlara müracat etmek en doğru davranış olacaktır.

scroll to top