5 adımda cildinizi yenileyin

5-adimda-cildinizi-yenileyin.jpg

5 adımda cilt yenileme programı…

1. Temizleme: Havaların soğumaya yüz tutmasıyla birlikte daha yumuşak içerikli ürünlere yönelmek gerekiyor. Sert temizleme jelleri cildin yağ üretimini artırıyor ve cildin istemediğimiz bir şekilde parlamasına neden oluyor.

2. Peeling: Sahip olduğunuz nemsiz bronz cildinizin altında gerçekten de sağlıkla ışıldayan bir cilt sizi bekliyor. Tek yapmanız gereken onu göz önüne çıkarmak. Hafif peeling uygulamalarıyla sağlıkla parlayan bir cilde sahip olabilirsiniz.

3. Yenileme: Aydınlatıcı serumlar pigment lekelerini ve istenmeyen çilleri yok ediyor. İki hafta boyunca her akşam düzenli olarak serum kullanarak güneşin vermiş olduğu zararları ortadan aldırabilirsiniz. Birkaç hafta sonra lekeler yeniden görünür olduğunda maalesef sadece meyve asitli peeling ya da lazer uygulamaları yardımcı olacaktır.

4. Bakım: Cildiniz özellikle şimdi ekstra porsiyon neme gereksinim duyar. Cilt yeterince nemlendiğinde yenilenme süreci normale dönüyor. Bunun için aloe vera, A ve E vitaminli içerikler ideal. Aynı içerikler özellikle güneşten zarar görmüş ciltlerde de oldukça etkili. Maskeler ve ampül kürleri ise cilde yaz boyunca kaybettiği elastikiyeti ve tazeliği geri kazandırıyor.

5. Koruma: Yaz mevsiminin bitmesi cildi UV ışınlarından korumayı durdurmak anlamına gelmiyor. Dışarı çıkarken en az SPF 15-30 korumalı güneş ürünlerini kullanmaya devam etmek gerekiyor.

scroll to top