Hücreleriniz emrinizde

hucreleriniz-emrinizde.jpg

Son yıllarda hücre kaynaklı terapiler popülaritesini artırarak hızla gelişiyor. Günümüzde özellikle estetik cerrahide, hücresel tedavi yöntemleri insanlığın ‘gençlik çeşmesi’ olmaya en büyük aday. Bu konuda ilk akla gelen ise kök hücreye dayalı tedaviler. Detayları Estetik Cerrah Doç Dr. Tayfun Türkaslan’dan aldık. Doç. Dr. Türkaslan, kendimizden kaynaklı kök hücrelerin en fazla yağ dokumuzda olduğunun gösterilmesinin plastik cerrahlara yeni ufuklar açtığını belirtiyor; “Kök hücreler uygulandıkları dokuya dönüşebilen çoğalma özellikleriyle kendilerini yenileyebilen vucudun onarıcı ve tamir edici canlı birimleri.

Aynı kişide kullanıldığında herhangi bir yan etkisi bulunmuyor ve alerjiye neden olmuyorlar. 10cc kordon kanında 14000 adet kök hücre varken, 100 mililitre yağ dokusunda 500.000 adet kök hücre mevcuttur. Bunun anlamı eğer vucudunuzda fazla yağ dokuları varsa buradan üretilecek kök hücreler ile gençleşmenizde mümkün” diyor. Kök hücre uygulamalarıyla yeni bir ‘siz’ Kök hücreler salgıladıkları büyüme faktörleri vasıtası ile dokularda gençleşme, onarım ve canlanma sağlıyor. Bunun anlamı; eğer yüzünüze kök hücreden zengin yağ dokusu verilirse, zamanın oluşturduğu kötü etkileri silmek olabilir. Yüzde belirgin canlanma, nemlenme, rejuvenasyon, kırışıklarda azalma ve toparlanma olacaktır.

Dr. Tayfun Türkaslan, yüz bölgesinin yanı sıra günübirlik lokal anestezi ile hızlı ve basit uygulamalarla vücudun çeşitli bölgelerindeki deformasyonların düzeltilmesinde popo ve meme şekillendirmede kök hücreden zengin yağ dokusu aktarımı yapıldığını anlatıyor; “Yara ve yara izlerinin düzeltilmesi yine kök hücre tedavileri ile mümkün.

Kendi kanınızla yenilenin

Son günlerde sıkça adını duyduğumuz ‘PRP’ sistemi de başarılı sonuçların alındığı bir uygulama.

• Kendi kanımızdan özel bir yöntemle üretilen mucizevi serum gençleşme anlamında mezoterapinin yerini almaya aday.

• Kanda bulunan trombositlerden (kan pulcukları) salgılan büyütücü ve düzenleyici faktörler en doğal en yan etkisiz tedavi imkanını sunuyor.

• PRP sistemi saç çıkarmada, kırışıklıkların önlenmesinde, yüz gençleştirmede ve iyileşmeyen yaralarda bugüne dek başarılı sonuçlar elde edilmiş.

• Uygulama 15 dk içinde tamamlanıyor, üstelik basit ve ağrısız.

• Tekrarlayan 4 doz ile güvenli ve bilimsel olarak adeta yaşlanmaya meydan okunuyor.

scroll to top