Erkek bakımı

erkek-bakimi.jpg

KURAL 1: Temizleme jelleri cildin yapısını düzeltiyor Cilt temizleme jellerini sadece kadınlara özel olduğunu düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Erkekler de çoğunlukla ciltlerinin fazla yağlı olmasından ya da siyah noktalarından şikayetçi. Bu yüzden havaların ısınmasıyla birlikte temizleme jellerini düzenli olarak kullanmaya ihtiyaçları var. Çünkü hava ısısının artmasına cilt daha fazla yağ üreterek tepki veriyor. Sabah ve akşam olmak üzere günlük kullanımın cilt yapısını da uzun vadede düzelttiği biliniyor.

KURAL 2: Modern bir tıraş losyonu tıraş sonrası tahrişte etkili Artış hiçbir şey eskisi gibi değil… Tıraş sonrası tahriş olan cildinizi rahatlatmak için kozmetik markalarının geliştirdiği losyonlar, yatıştırıcı etkileriyle öne çıkıyor. Çünkü tıraş olmak cildin koruyucu bariyerini zedeliyor, nemini kaybetmesine neden oluyor. Yeni ürünler özellikle aloe vera içeriğiyle cilde hem kaybettiği nemi geri kazandırıyor hem de tahrişi önlüyor.

KURAL 3: Nemlendirme çok önemli Yoğun içerikli bakım kremleri yaz aylarına pek de uygun olmayabilir. Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte bir erkek cildinin tek ihtiyacı sadece nemlenmektir. Düzenli bakım kremi rutininde bronzlaşan cilt, rengini uzun süre korur. Peki, erkeklerin eşlerinin kremlerini kullanmaları ne kadar doğru? Uzmanlara göre pek değil. Çünkü kadın cildi için üretilen kremlerin içerikleri bir miktar daha yoğun. Çünkü kadın cildinin yağ oranı erkeklerinkine oranla yüzde 30 daha az.

KURAL 4: Güneşten korunma kırışıklığı önlüyor Pek çok erkek, güneşin cildini olumsuz etkilemeyeceğini düşünüyor. Yanlış; Güneş bronzlaştırırken aynı zamanda yaşlılığın ilk etkilerini de sunuyor. Kırışıklıkların oluşumundaki suçlular arasında tabii ki zararlı UV ışınları ilk sırada yer alıyor. Hafif bulutlu bahar günlerinde bile UVA ışınları bağ dokusunun derinlerine kadar sızarak cilt hücrelerine zarar verebiliyor. Sonuçta cildin gerginliği bir süre sonra azalıyor, kırışıklık oluşumu başlıyor. En kötüsü de zararlı güneş ışınlarının pencereden ya da otomobil camından girebiliyor olması. Bu yüzden günlük bakım sırasında kullandığınız kremin gerekli UV korumasını içerdiğine dikkat etmelisiniz.

scroll to top