Ellerinizi ele alın!

ellerinizi-ele-alin-.jpg

Bir şeyler tutuyoruz, bilgisayarda yazıyoruz, saçlarımızla oynuyoruz, el sıkışıyoruz… Ama nedense güzellik rutinimizde onları hep geri plana atıyoruz. Cildimizi erken yaşlanmaya karşı korumak için onlarca anti-aging serumu denedik, saçlarımızı yüksek ısıdan korumak için yağlar sürdük. Oysa yaşımızı en kolay ele veren organımızın ellerimiz olduğunu unuttuk. Şimdi ayak nasırlarını, göz altı şişliklerini ve ciltteki ince kırışıklıkları bir kenara bırakalım. Koyu lekelerle, belirgin damarlarla, incelen derisiyle bizden iyi bir bakım hak eden ellerimizi taçlandıralım. Suyla sıkça temastan, soğuk havaya maruz kalmaktan, zorlu işler yapmaktan kurumuş ve sertleşmiş ellerimizi yeniden ‘ele alma’ zamanı geldi. ‘Peki, bu nasıl olacak?’ derseniz, yanıtları burada…

Ellerimizle; seviyor, tutuyor, hissediyoruz… Ellerimiz en önemli enstrümanımız. Ama aynı zamanda kartvizitimiz. Çünkü ellerimizin üst kısmındaki cilt yapısı, vücudun diğer bölgelerindeki cilt yapısına oranla oldukça incedir.

• Bu yüzden kuru kalorifer havasında kalarak, ellerimizi sıkça yıkayarak ve eldivensiz soğuğa çıkarak cildimizin koruyucu kalkanına dolaylı olarak zarar veriyor ve nem deposundaki rezervlerini eritmiş oluyoruz.

• Düzenli bir bakımla ellerimizi aynı zamanda olumsuz dış etkenlere karşı korumuş oluyoruz.

• El sabunu seçerken pH değerine dikkat edin ve her el yıkaması sonrasında mutlaka ellerinizi kremleyin.

• İşyerinde ya da sokakta da kullanabileceğiniz küçük boy bir el kremini çantanızda bulundurun.

• Doğru el kremini bulmak için cildinizin verdiği reaksiyonları dikkate alın: Bakım sonrasında elleriniz yine kuruyor ve sertleşiyorsa yoğun içerikli ürünleri tercih edin.

• Alerjik bir cildiniz varsa, kremler genel olarak kırarıklık ve kaşıntıyla kendini belli eder. Bu yüzden kullandığınız ürünlerin içeriklerinde parfüm, renklendirici ve koruyucu madde olmamasına dikkat edin.

• Günlük kremleriniz dışında haftada bir kez ellerinize maske bakımı uygulayın. Maskeyi cildin kendini yenilemesine olanak tanıyan gece saatlerinde yapın.

• Ürünün etkisini artırmak için en sevdiğiniz kremden kalın bir tabakayı ellerinize sürün ve yün eldivenlerinizi takarak yatın.

scroll to top