Düz karın için 5 kural

duz-karin-icin-5-kural.jpg

BİR Zayıf insanların bile çoğu zaman küçük de olsa göbekleri olabiliyor. Uzmanlara göre bunun nedeni şişkinlik yapan besinler. Bu yüzden özellikle lahana, soğan, çiğ salata, pırasa ya da taneli meyvelerden uzak durmak gerekiyor. Acil durumlarda rezene ya da anason çayı içmek yararlı olacaktır.

İKİ Sağlıksız barsak florası da şişkinlik sorununun nedeni olabilir. Probiyotik yiyecekler sindirimi kolaylaştırır. Bu yüzden özellikle kefir, propiyotik yoğurt ya da ekmeğin sert kenarı günlük yemek mönünüzde vazgeçilmeziniz olmalı.

ÜÇ Sorunsuz bir sindirim sistemine sahip olanların karnı genellikle düzdür. Sıkça kabızlıktan şikayetçiyseniz, bu durumda uzmanların önerisi beslenme düzeni değiştirmeniz ve yeterince sıvı almanız.

DÖRT İçeriğinde asit olan içeceklerden elinizi çekin. Limonata, bira, kola ya da maden suyu alışkanlıklarınız arasında olmamalı. Suyun içine atacağınız bir parça zencefil, fesleğen ya da birkaç damla limon içeceğinizin tadını değiştirir ve sıvı alımınızı kolaylaştırır.

BEŞ Dümdüz bir karına sahip olmak için sadece az yemek yeterli değil. Önemli olan doğru beslenmek… Fast food, hazır gıdalar ve tatlı düz karnın en büyük düşmanları arasında. Uzmanlar protein ağırlıklı beslenmenin aynı zamanda kas oluşumunu da desteklediğinin altını çiziyor. Sonuçta hepimizde karın kası var. Sadece herkeste görünmüyorlar!

İşte sezondan ünlü markaların ‘göbekler fora’ dedirten trendleri…
 

Guy Laroche, 2013 kış koleksiyonundan…

scroll to top