Zen Stili Banyo Dekorasyonu

Zen tarzı banyo dekorasyonu biraz zahmet gerektirse de bu yorgunluğun karşılığında rahatlatıcı ve SPA etkisi yaratacak bir banyonuz olabilir

DEKORASYON Hit: 1240 / Yorum: 0 / 21 Kasım 2012 13:48
Zen Stili Banyo Dekorasyonu
-A +A

Renkler: Zen stili banyo dekorasyonunda yumuşak renkler ve doğal tonlar kullanılmalıdır. Duvar, havlu ve duş perdes rengini birbirine uydurmayı deneyebilirsiniz. Aynı rengi seçmekle yetinmeyip, aynı tonu da bulmaya çalışın. Ancak bu aksesuarlarınız öne çıkmamalı aksine banyo duvarı ve zeminiyle karışıp bir bütünlük oluşturmalı. Dolayısıyla fazla öne çıkacak, parlak renklerde aksesuar kullanmayın.


Aksesuarlar: Duvarlara doğa temalı resim asabilir, dekoratif sabunlar ve banyo takımları kullanabilirsiniz. Ancak mümkün olduğunca doğal malzemeden üretilmiş ürünleri tercih etmeli ve aksesuarlarda aşırıya kaçmamalısınız. Zen stili sade ve minimalist özellikte bir stildir. Kibar ve ince hatları olan ürünleri seçmeye çalışın. Suyu, bitkileri, doğayı konun alan aksesuarlar daha uygun olur. Aydınlatma için fener tipi, Asya işi aydınlatmalar uygun olacaktır.


Banyo genişse: Banyonuz yeterince büyükse banyoya yeşil bitki, banyo çeşmesi gibi bir bahçe havası verecek mobilyalar koyabilirsiniz. Pencereler sade ve süssüz olmalı. Bambu jaluziler kullanabilirsiniz. Doğal ışığı mümkün olduğunca içeriye yansıtmaya özen göstermelisiniz.


Banyo duvarı ve zemini: Açık renk bir zemine yine nötr tonlarda, doğal malzemeden üretilmiş hatta organik banyo paspasları serebilirsiniz. Taş görünümlü duvarlar veya doğayı hatırlatacak soluk çiçek desenli fayanslar kullanabilirsiniz. Mermer ve graniti rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Banyo mobilyası: Zen stil için verilebilecek en büyük ipuçlarından biri, sanki bir bahçeyi banyoya taşıyormuş gibi düşünün. Dolayısıyla ahşap ve bambu eşyalara, doğal taşlara, gün ışığına banyoda yer verebilmelisiniz. Banyoya bitki koyamıyorsanız bile, çiçek formlu mumlardan, doğal taşları içine koyacağınız cam kaselerden faydalanabilirsiniz.

Sözünü ettiğimiz doğal renklere güzel bir örnek. Aynanın kenarındaki çiçek ve bu tablonun içinde kaybolan açık renk havlular, perde ve aksesuarlar. Söylemek istediklerimizi özetleyen bir kare.

Açık renk denildiğinde sadece beyaz ya da krem rengi gelmemeli akla. Bej tonları, açık kahverengiler de kullanılabilir.

Geniş banyolarda sade ve huzur veren bir atmosfer için nispeten koyu renk olan duvarlarla birlikte açık renk zemin ve yine açık renk banyo aksesuarları kullanılmış.

Beyaz, ahşap ve biraz yeşillik işte Zen stiline ulaşmanın pratik yolunu özetlemiş olduk. Kontrast genellikle dile getirilenden biraz daha fazla ama bu tamamen sizin zevkinize bağlı. Kendinizi nasıl huzurlu hissedeceksiniz, en önemli soru bu.

Okyanus dibini andıran süslemeler çok hoşuma gitti. Zen stili için oldukça uygun. Doğayı, dış mekanları içeri taşımaktan söz etmiştik. Bu, güzel bir örnek.

Büyük bir taştan oyulmuş gibi görünen lavabo ve yanındaki doğal sabunlarla Zen tarzı dekore edilmiş bir banyo lavabosuna güzel bir örnek.

Son derece modern çizgiler taşıyan ve aynı zamanda Asya tarzını da benimsemiş sade bir banyo dekorasyonu. Yukarıda sözünü ettiğim duvarda tablo dekorasyonu için de iyi bir örnek. Bu tip pastel tonlarda, doğa temalı tablolar banyonuza yakışacaktır.

 

Anahtar Kelimeler : zen stili, zen banyo,
Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Hava Durumu
Hava Durumu
Yükleniyor...