Salona Kanepe Sığmıyorsa Ne Yapmalı?

Salon deyince televizyon ünitesinin karşısında dev bir kanepe hayal etmek artık pek de orijinal bir fikir sayılmaz. Peki, salon küçükse ve kanepe sığmıyorsa ne olacak?

DEKORASYON Hit: 975 / Yorum: 0 / 21 Kasım 2012 13:17
Salona Kanepe Sığmıyorsa Ne Yapmalı?
-A +A

Geniş tekli koltuklar kare bir sehpayı çevrelemiş. İnsanın içini ısıtan bir duvar rengi ve Fransız balkon sayesinde son derece sıcak ve ferah görünen bir salon dekorasyonu ortaya çıkmış.  Abajurlar kimsenin görüşünü engellemeyecek şekilde yerleştirilmiş. Böyle bir oturma düzeni konuklar için çoğu kez, kanepede yan yana dizilmekten çok daha rahattır.

Kanepeye yer açılamadığında ‘uzanma koltukları’ imdadınıza yetişebilir. Bu koltukların bir diğer adı da Josephine /Jozefin’dir.  Kanepelere göre daha küçük olabilirler. Uzanma koltuklarının sırtı yoktur ya da çok kısadır. Böylece yer kazandırırlar. Üstelik görüntüyü kesmediklerinden salonun daha geniş algılanmasını sağlarlar.

Kanepeniz yok diye ayaklarınızı uzatamayacak değilsiniz. Sehpa olarak da kullanabileceğiniz geniş bir pufu koltuğunuzla eşleştirmeniz yeterli olacaktır.

Yuvarlak sehpa etrafına yerleştirilmiş berjerlerle şık ve pratik bir oturma düzeni ortaya çıkarılmış. Küçük bir salona kanepe yerleştirdiğinizde buradaki gibi kısıtlı bir alanda, kişilerin birbirine yakın oturacağı rahat bir oturma düzeni oluşturmak zorlaşır.  Özellikle yukarıdaki gibi dar ve uzun bir alan söz konusuysa, bir kanepe bu alanın çok daha sıkışık ve ince uzun algılanmasına neden olabilir.

Yukarıdaki odada, piyano ve tekli koltuk yerine bir kanepe sığdırılabilirdi ancak ev sahipleri elbette sırf bir kanepe için piyanolarından feragat etmeyi düşünmemişler. Oldukça farklı, şık ve gösterişli bir düzenleme olmuş.

 

Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Hava Durumu
Hava Durumu
Yükleniyor...