Salon Duvarında Ayna Dekorasyonu

İyi yerleştirilmiş ve doğru asılmış bir ayna çoğu salona güzellik katar

DEKORASYON Hit: 1065 / Yorum: 0 / 21 Kasım 2012 13:51
Salon Duvarında Ayna Dekorasyonu
-A +A

Salon olduğundan daha geniş görünür ve bunun yanı sıra salonun dekorasyonu da zenginleşmiş olur. Salon duvarına ayna dekorasyonuna girişmeden önce asmayı düşündüğünüz aynanın salona ve duvara uygun ölçülerde olduğundan emin olmalısınız. Bu kişisel zevkinize kalmış bir nokta olsa da, aynanın duvarı çok bastırmaması ya da duvarda kaybolmaması gerekir.
Aynaları dilediğinizce yerlerini değiştirebileceğiniz dekoratif pencereler olarak var sayabilirsiniz. Işığı, renkleri ve manzarayı yansıtıp duvarlara vurgu yaparak salonda özel efektler yarattıkları bir gerçek.
Ayna çerçevesinin mutlaka değerli ve antika bir parça olması gerekmez. Kimi zaman aynanın kendisi odada bir odak noktası oluşturur. Böyle bir etki yaratabilmek için aynanızı doğru şekilde ve doğru ölçülerde seçmiş olmalısınız. Aynanızın nereye baktığı da önemli. Bir deniz manzarasını yansıtan büyük bir aynanın çerçevesi haliyle çok da göze batmayacaktır.

Bu nedenlerden ötürü aynanızı asarken nasıl bir yansıması olacağını kontrol edin. Dolap sırtı ya da duvar kenarı gibi görüntüyü kesecek engeller olmaması gerekir. Bunlara dikkat ederseniz ayna sayesinde odanızın daha geniş algılanması mümkün olur.

Asmadan duvara dayayacağınız boy aynalarıyla salonda dramatik bir etki yaratabilirsiniz. Çerçeveli bir boy aynası yatak odasında, salonda hatta koridor sonunda bile kullanılabilir. Bu tip bir dekorasyonu tercih ederseniz aynanızın bir şekilde kaymayacağından ve kazaya neden olmayacağından emin olmalısınız.

Burada çoğunlukla tek parça aynalardan söz ettik ama birden fazla aynayı yan yana asarak da etkili bir duvar dekorasyonu yapabilirsiniz. Aynalara birer tablo muamelesi yaparak görenlerin de bu şekilde algılayacağı bir tasarım da hiç fena durmayacaktır.

Sürekli duvara asacağınız aynaların ölçülerine dikkat diyorum. Peki bununla kastedilen ne? Büyük bir duvara çok küçük aynalar asmamalısınız. Duvardaki boşlukla aynaların boyutları dengeli olmalı. Bu konuda iç sesinize güvenin. Ayna gereğinden küçük ya da büyük olduğunda bir tuhaflık sezmeniz büyük ihtimal. Bu sesi dinleyin ve gözünüze batan bir dekorasyonda ısrar etmeyin. Eninde sonunda bu sizin eviniz ve gördüğü şeyden mutlu olması gereken ilk kişi de sizsiniz.

Sadece küçük salonlarda değil az ışık alan odalarda da aynalardan yararlanmak odaya ışık katacaktır. Özellikle de mum ışığının ayndan yansımasına izin verdiğinizde rahatlatıcı ve aynı zamanda dekoratif, şık bir sonuç elde edebilirsiniz.

 

Anahtar Kelimeler : salonda ayna,
Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Hava Durumu
Hava Durumu
Yükleniyor...