Kırmızı Yatak Odası Dekorasyonu

kirmizi-yatak-odasi-dekorasyonu.jpg

Her zaman İngiliz tarzı, Fransız tarzı diye yola çıkacak değiliz. Doğu’dan esinlenen bu kırmızı yatak odası 1001 Gece Masalları’na dekor olabilecek nitelikte. Yatak odasında duvar rengini açık bir tonda tercih etmek kırmızının koyuluğunu kıracaktır. Kırmızı halı ve kırmızı yatak örtüleri ise olmazsa olmazlar arasında sayılabilir.

Kırmızının pek çok tonu olduğunu göreceksiniz. Eğer duvarınız kırmızı olacaksa vişne tonları daha uygun olabilir. Duvarda açık kırmızı yorucu ve zaman içinde iç bayıcı olabilir.

Bu yatak odası tamamen kırmızı değil. Ama yatak örtüsüyle uyumlu kırmızı beyaz halının kattığı enerji hemen göze çarpıyor. Bu tip bir dekorasyonda kırmızıyı zemin dışında yastıklarda ya da abajurlarda kullanarak odada bir bütünlük sağlayabilirsiniz.

Kırmızı duvar konusunda en iyi ipuçlarından biri de odanın bütününü değil, yatağın dayalı olduğu duvarın kırmızıya boyanmasıdır. Böylelikle oda daralmayacağı gibi aksine bir derinlik sağlanmış olur.

Kırmızı renge yakışan diğer renkleri sıralarsak: beyaz, gri, turkuaz, kahverengi, siyah, açık yeşil ve pembe ilk akla gelenler olacaktır. Hepsini bir arada değil de, kırmızıyla birlikte iki rengi daha kullanmanız yerinde olur.

Kırmızının tonları üründen ürüne değişiklik gösterebilir. Bu durum elbette sadece kırmızı için değil tüm renkler için geçerli. Farklı mağazalardan aldığınız iki kırmızı yastık yan yana geldiğinde bunların tonları birbirinden farklı olabilir. O yüzden odanız için seçeceğiniz ürünleri mutlaka birbirleriyle karşılaştırarak alın. Kırmızı yatak başınıza uygun abajurlar alacaksanız, yatak başının fotoğrafını yanınızda taşıyın.

Gül kurusu duvar harika görünüyor. Ancak böyle bir tonu tutturmak kolay olmasa gerek. Eğer bu tip iddialı bir renkte duvar boyyacaksınız öncesinde mutlaka prova olarak bir bölümünü boyatın ve kararınızı öyle verin derim ben.

Duvarda mobilyalara uygun çerçeveli resimler kullanarak odanıza sıcak bir hava verebilirsiniz. Açık renk resimler koyu renk duvarı ferahlatacak ve kontrast oluşturarak daha fark edilir olacaktır.

Duvarları kırmızıya boyamadan, kırmızı bir yatak başı, kırmızı bir halı ve kırmızı bir sandalye ile bu rengi odanıza rahatça taşıyabilirsiniz.

Duvar, yastıklar ve yatak örtüsü o kadar uyumlu ki, insan yatağı bozmaya kıyamazmış gibi geliyor. Yatak odası değil de misafir odası gibi şık bir düzenleme olmuş. Kırmızı mum aksesuar olarak bu tip düzenlemelere çok yakışacaktır.

Tavan hariç tüm duvarlar kırmızı. Yine de şık ve çarpıcı bir oda ama biraz karanlık olduğunu kabul etmeli.

Koyu kahverengi mobilya ile kırmızıyı bir arada kullanıyorsanız, perde, halı, duvar gibi geniş yüzeylerde açık renk kullanmayı ihmal etmeyin.

Kırmızıyla yeşilin bir araya geldiği nadir örneklerden. Yeşilin bu açık, çağla tonu doğru bir seçim olmuş. Böylece iç bayan bir renk cümbüşü yerine iç ferahlatan bir görüntü ortaya çıkmış.

scroll to top