Kaliteli hayat için gereken 7 alışkanlık

Dr. Mehmet Öz'den yaşam kalitesini arttırmak isteyenlere öneriler...

YAŞAM Hit: 1360 / Yorum: 0 / 18 Eylül 2013 11:25
Kaliteli hayat için gereken 7 alışkanlık
-A +A

1- Sabah esneme hareketleri yapmak

Esneme hareketleri yapmanın kalp krizi riskini azaltma, stresi hafifletme ve kan dolaşımına yardımcı olması gibi birçok faydası vardır.

2- Sabah kahvaltısını ihmal etmemek

Kahvaltının günün en önemli öğünü olduğunu herkes duymuştur ve bu doğrudur. Kahvaltıyı öğün olarak atlamanın birçok negatif sonucu vardır.

3- Geç kalmamak

Bir yere geç kalmak hayatınıza önemli derecede stres ekler. Kronik enflamasyona ve yüksek tansiyona sebep olabilir. Yıllar geçtikçe kalp kaslarınız kalınlaşabilir, bu da yaşınız ilerledikçe bir çok sağlık problemine sebep olur.

4- Bilinçsizce yememek

Iş yerinde birçok kişi öğleden sonra saat 3 civarında bir şeyler atıştırma ihtiyacı duyar. Bu atıştırmalık genelde kalori yüklü olup bilinçsiz yeme kategorisine girer. Vücudumuza ne aldığımızı düşünmeden bir şeyler yemektir.

5- Çok fazla oturmamak

İstatistikler iş yerinde her oturduğumuz saatin ölüm oranını yüzde 11 artırdığını göstermiştir. Tüm gün oturduğunuz süre içinde 30 dakikalık bir aktivite zamanı yaratın.

6- Aile ve arkadaşlardan kopmamak

Arkadaşlardan kopuk yaşamanın birçok sonucu vardır. Sevdiklerinizden izole yaşamak, bir stres kaynağıdır ve stresle sağlıklı ve yapıcı bir şekilde baş etmenizi engeller.

7- Düzenli uyumak

Belirli bir uyku saati düzenine ve ritüeline sahip olmamak, kalitesiz ve yetersiz bir uykuya sebep olur. Yeterli uyku uyumamak diyabet hastası olmakla eşdeğerdir.

Anahtar Kelimeler : Dr. Mehmet Öz, yaşam, kalite,
Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Hava Durumu
Hava Durumu
Yükleniyor...