DOĞUM SONRASI ÇATLAKLARI

Çatlaklar Oluşmadan Önlem Almak

SAĞLIK Hit: 1246 / Yorum: 0 / 3 Eylül 2015 17:09
DOĞUM SONRASI ÇATLAKLARI
-A +A

Op. Dr. Mehmet Reis, doğum sonrası çatlakları için yapılabilecekleri anlattı. Gebelik sırasında özellikle karın gölgesinde yaşanan çatlak oluşumu, pek çok kadının muzdarip olduğu konular arasında yer alıyor. doğum sonrası çatlakları için yapılabilecekleri anlatan Estetik International Sağlık Grubu doktorlarından Op. Dr. Mehmet Reis, Ciltte çatlak oluşumun nedeni, cildin genişlemesiyle birlikte, içindeki elastan ve kolajen liflerin uyumsuzluk yaşayarak kopmasından kaynaklanır. Ciltteki çatlak kısımları incelerseniz, bu bölgenin diğer bölgelere nazaran daha ince yapıda olduğunu ve tıpkı kağıt gibi buruştuğunu gözlemleyebilirsiniz. Dolayısıyla bu bölgelerde kolajen ve elastan lif kaybı yaşanmıştır. Sadece gebelik sürecinde değil, kilo almaya bağlı olarak ve derinin gerginleşmeye başladığı her süreçte bu oluşum belirebilir dedi. Mehmet Reis, çatlak oluşumunun kolajen eksikliğiyle bağlantılı olduğunu da söyledi.
ÇATLAKLAR OLUŞMADAN ÖNLEM ALIN
Çatlaklar oluşmadan önlemler alınmasının en doğru hareket olacağını ifade eden Reis,Piyasada satılan çatlak önleyici kremler, bu oluşumun önüne geçebilir fakat çatlaklar oluşmadan kullanılması şarttır. Eğer söz gelimi karın bölgenizde doğumla birlikte bu tarz cilt sorunları yaşıyorsanız, kesin ve net çözüm karın germe operasyonuyla, bu cilt dokusunun uzaklaştırılması olacaktır. Bu operasyonla aynı zamanda karın kasları sıkılaştırılır ve çoğunlukla oluşan fazlalık karın yağı da çıkartılır dedi.
ÖRÜMCEK AĞI ESTETİĞİ 
Son yılların favori uygulaması Örümcek Ağı Estetiği'nin çatlak sorunu için ameliyatsız bir alternatif olduğunu söyleyen Op. Dr. Mehmet Reis, "Örümcek Ağı Estetiği, cilt altının elastan ve kolajen üretimini aktive eden bir tekniktir. Çoğunlukla yüz bölgesine uyguluyoruz fakat kolajenden mahrum kalmış çatlak karın bölgesine uyguladığımızda, izlerin toparlandığını, karnın form kazandığını ve çatlakların silikleştiğini gözlemliyoruz. Ameliyatsız bir alternatif olarak düşünülebilir" ifadesinde bulundu.

 

Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Hava Durumu
Hava Durumu
Yükleniyor...