Banyom İyi Ki Küçük Diyebilirsiniz

Banyonuzun size kendinizi iyi hissettirebilmesi için geniş olması gerektiğini düşünüyorsanız bu önyargınızdan sıyrılmalısınız. Küçük banyolar da pekala evde en sevdiğiniz odalardan biri olabilir

DEKORASYON Hit: 1169 / Yorum: 0 / 20 Kasım 2012 15:10
Banyom İyi Ki Küçük Diyebilirsiniz
-A +A

Böyle bir etkiyi elde etmek için size gereken birkaç ipucunu değerlendirmek. Bunlardan ilki banyonuz için çarpıcı bir renk seçmek olabilir. Ne de olsa ufak olduğuna göre sizi çok zorlamayacak bir bütçeyle fayansları değiştirmeyi düşünmek de başka bir yol olabilir. Hatta sadece ilginç bir duş perdesi satın alarak banyonun havasını değiştirmeniz mümkün.

Asya ülkelerinden birindeki SPA merkezlerini andıran bu dinlendirici ve huzurlu banyo dekorasyonu için işte birkaç öneri. Duvarlarınızda açık renk bir yeşil ve tatlı kahverengi ahşap malzeme ile küçük ve huzurlu bir banyo dekorasyonuna imza atabilirsiniz. Küçük banyolarda fazla aksesuar kullanmaktan kaçının, böylelikle kalabalık ve dağınık bir görüntüyü engellersiniz. Duvara ahşap çerçeveli bir doğa fotoğrafı asmanız tüm dikkatleri üzerine toplayacak ve tüm atmosferi etkileyecektir.

Gri mavi duvarların yanı sıra geri kalan tüm ögelerin beyaz olması, bu banyodaki ferahlık duygusunu ortaya çıkarana diğer bir unsur. Ayna çerçevesinden havlulara beyaz renk tercih edilerek kesinlikle iç açıcı bir ortam yaratılmış. Banyoda bu şekilde beyaz renk ağırlıklıysa duvarınız için seçeceğiniz renk daha da önem kazanır.

Küçük odalarda açık renk kullanmanın odayı daha geniş gösterdiğini hep söylüyoruz. Ancak kimi zaman kuralları ters yüz etmek de işe yarayabiliyor. Oldukça iddialı bir rengin tercih edildiği bu küçük banyodaki renk seçiminin hata olduğunu kimse söyleyemez. Duvar rengine uyumlu tonda ayna duvarı fayans döşenerek banyoya derinlik katılmış. Yuvarlak aynanın hemen yanındaki egzotik tablo hem renkleri tamamlıyor hem de banyoya özel bir hava katıyor.

Banyonun küçük olması bu mekan için yapacağınız seçimlerin sıradan olmasını değil tam tersine iddialı olmasını gerektirebilir. Büyük bir odada desenler ve renkler gözü yorabilir ama küçük bir banyo bu tip iddialı seçimleri kaldırabilir. Yukarıdaki fotoğraftan gördüğünüz siyah beyaz desenli duvar kağıdı ve vintage görünümlü ayna ile lavabo, bu banyoyu belki bir çok geniş banyodan çok daha çekici ve şık bir hale getirmiş. Banyo için duvar kağıdı seçerken, banyo için uygun olacak, nem tutmayan ve kolay silinen özelliklerde ürünleri tercih etmelisiniz.

Az önce beyaz banyo mobilyasına eşlik eden renkli duvar boyasına bir örnek görmüştük. Şimdi de aynı uygulamanın bu kez fayans kullanarak nasıl yapılabileceğini görüyorsunuz. Zemin ve duş teknesi duvarında gri gölgeleri olan fayanslar kullanılarak beyazın monotonluğu kırılmış. Açık renk banyoları temiz tutmak için biraz daha titiz olmak gerekiyor ama sonuç her seferinde ferah ve temizlik hissi uyandıran bir banyo dekorasyonu oluyor.

Duş perdesinin karşısındaki büyük ayna ile bu küçük oda oldukça geniş gösterilmiş. Ancak duş perdesinin bir tabloyu andıran desenini de göz ardı etmemek gerekiyor. Dikkatleri üzerine çeken bu duş perdesi böylece banyo geniş mi dar mı, zihnin bu konuya kaymasını engelliyor. Yeşil duvarlara uygun bir şekilde ağaç temalı bir perde seçilmiş. Siz kendi duvar renginize ya da dekorasyon tarzınıza göre özel desenli ve banyodaki havayı tamamen etkileyecek farklı bir perde seçebilirsiniz.

Kırmızı rengin cazibesi inkar edilemez ve bu fotoğrafta ne kadar farklı bir atmosfer yarattığına şahit oluyoruz. Kırmızı renk ahşap ve vintage tarzda mobilya ve aksesuarla tamamlanmış. Sonuç kesinlikle harika görünüyor. Böyle bir banyoya girdiğinizde küçük olup olmadığı kafanıza takılacak son madde olabilir.

Banyoda çok fazla değişiklik yapmadan sadece duvarınızın bir bölümünü desenli fayansla kaplatarak neler yapabileceğinize işte bu yukarıdaki fotoğraf güzel bir örnek. Sanki büyük bir tablo gibi görünüyor ve banyoya hem derinlik katıyor hem de oldukça dekoratif bir çözüm. Eğer bu şekilde doğa temalı bir fayans döşemesi yaptırabilirseniz, banyonuz için de uygun olur. Size ferahlık duygusu verir ve dinlendirici bir etkisi olur.

Küçük banyolar için güzel çözümlerden biri de duvarın bir yarısını farklı bir renge boyamak ve diğer yarısını ise açık renk boyamak olabilir. Bütçeniz doğrultusunda bir yarıyı lambri ya da fayans da kaplatabilirsiniz. Yukarıda lambri kaplama örneği görüyorsunuz.

Farklı renk duvarlar ve banyonun sadece bir bölümünün fayans kaplı olması gibi çözümleri tek tek gördük. Yukarıdaki fotoğraf bu çözümlerin birkaçını birden içeriyor. Duş kabininin kenarlarının fayans kaplaması çarpıcı bir çerçeve oluşturmuş. Banyo daha gösterişli ve geniş görünüyor. Duş zemini ile banyonun geri kalanında aynı renkte ama farklı desenlerde fayans döşenmesi, küçük bir banyoda bile odayı farklı bölümlere ayırmanın mümkün olduğunu gösteriyor.

 

Anahtar Kelimeler : kücük banyo,
Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Hava Durumu
Hava Durumu
Yükleniyor...