Altın Varaklı Ayna Dekorasyonu

Küçük de olsa büyük de olsa bu tip bir ayna ile az bir çaba ile çok çarpıcı köşeler yaratmak mümkün

DEKORASYON Hit: 1575 / Yorum: 0 / 21 Kasım 2012 14:03
Altın Varaklı Ayna Dekorasyonu
-A +A

Antre veya holde altın rengi bir aynayla evin girişini ya da boş kalan bir duvarı göz alıcı bir yere dönüştürmek mümkün. Fotoğraflarda aynalarla birlikte kullanılan aksesuar ve mobilya rengine dikkat ederseniz altın varaklı bir aynayı tamamlarken kullanacağınız diğer aksesuarların seçimini daha kolay yapabilirsiniz.

Şömine üzeri sadece altın varaklı aynalar için değil, pek çok ayna modeli için en uygun yerlerden biridir. Yukarıda tavana kadar uzanan büyük bir ayna ile her zaman rastladığımız dekorasyondan farklı bir görünüm elde edilmiş. Sarı ve mor birbirini tamamlayan renklerdir ve altın rengini sarı olarak düşünebilirsiniz. Göze ayrıntı gibi görünebilir ama halıda da sarı olması aynanın salonda daha iyi durmasını etkiliyor.

Çok güzel bir çerçevesi olmasına rağmen evin baş köşesinde değil de, sanki kendini göstermekten çekinir gibi biraz daha kenarda duran aynalar bana hep çekici gelmiştir. Yukarıdaki aynayı kanepenin üzerine ortalamak yerine eski bir yazı masasının üzerine asmak güzel bir fikir. Aynanın önüne dizilen kitaplar, eski bir masa saati hepsi birden eve sıcaklık katacak öğeler.

Yine kitaplar ama bu kez daha modern bir yaklaşım söz konusu. Lacivert ve altın sarısını birlikte kullanmak anlaşılan iyi bir fikir. Bu kısa kütüphaneleri çok kullanışlı bulmasam da görüntü olarak oldukça şık ve modern olduklarını söylemeliyim. Büyük bir ayna ile duvarın kalanını değerlendirmek odayı geniş ve aydınlık gösterecek bir çözüm.

Fotoğraflarda çok sık rastladığım ve hep çok özendiğim o küçük tuvaletlerden biri daha. Şık bir varaklı ayna, aplikler ve tabii desenli duvar kağıdı. Bu üçlünün kötü sonuç vermesi çok zor gibi görünüyor. Bu konuda biraz daha örnek görmek isterseniz ‘Küçük Tuvalet Dekorasyonunda Cesur Renkler‘ başlıklı makalemizi okuyabilirsiniz.

Modern bir yemek odasında konsolun üzerine, siyah beyaz fotoğrafların arasına koyulan bu altın varaklı ayna hiç de alakasız durmadığı gibi, odaya şıklık ve zenginlik katıyor.

Yatak odasında tuvalet masası üzerinde kullanabileceğiniz gibi, boş kalan ve boşluğu gözünüze batan bir duvarı değerlendirebilirsiniz. Yatak odalarına çok yakışan bir başka aksesuar da puflar. Bu ikili ortaya hoş bir görüntü çıkarabilir.

Klasik bir yemek odasında altın varaklı aynanın yemek odasını gereğinden fazla şaşalı ve eski moda göstereceğini düşünüyorsanız çerçevenizi çok büyük seçmeyin. Düz hatlı, ince bir çerçeve tercih ederseniz ayna sandığınız kadar göze batmayacaktır.

 

Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Hava Durumu
Hava Durumu
Yükleniyor...